IMG_2068

Menyer

linje grön

Meny för festvåning

Festvåningsmeny, minimum antal 10 pers.

Meddela oss eventuella allergier och specialkost så kommer vi komponera en härlig meny även för dessa personer.

När ni har valt er meny hjälper vi gärna till att ta fram goda drycker till er meny.

Menyer från 695kr

Förrätter

  • Kött
    • 275 Charktallrik

      Salami, bresaola, lufttorkad skinka, buffel mozzarella, bakad cocktailtomat, balsamico, olivolja, flingsalt & levainbröd

    • 225 Cognasgravad oxfilé

      Tunnskivad gravad oxfilé med kantarellcremé & västerbottenostchips

    • 145 Västerbottenpaj (kött)

      med rökt renstek samt crèmefraiche & rucola

    • 175 Rökt ankbröst

      med äpple samt en örtsallad med fikon

  • Fisk
    • 225 Hummersoppa

      med rostad jordärtskocka serverad med vitlöksbröd toppad med Västerbottenost

    • 165 Skagenröra

      gjord på hand skalade räkor toppad med sikrom på rågbröd

    • 185 Laxcarpaccio

      med hyvlad parmesan, rostade frön och rucola

    • 145 Västerbottenpaj (Fisk)

      toppad med löjrom, crèmefraiche, citron och rödlök

  • Vegetarisk
    • 185 Asiatisk Tofusallad

      med mango & avokado

    • 145 Mozzarella Caprese

      Serveras med bakade cocktailtomater & grissini

  • Veganskt
    • 155 Svamp toast

      på säsongens godaste svampar med confiterad jordärtskockspuré, friterad lök och rostade hasselnötter

    • 145 Morot-, apelsin- & ingefärssoppa

      med sojabönor, picklad rättika, tofu och korianderkräm

Varmrätt

  • Kött & Kyckling
    • 295 Majskyckling

      Serveras med krämig palsternackspuré & ljus timjanssky

    • 275 Helstekt fläskfilé

      med portvinsstuvade champinjoner samt potatisgratäng

    • 245 Klassisk Wallenbergare

      med potatismos serveras med ärtor, skirat smör och rårörda lingon

    • 325 Helstekt Oxilé

      med rostad vitlökssås samt potatiskaka

  • Fisk
    • 195 Räköverbakad lax

      med hummersås samt potatismos

    • 295 Halstrad röding

      Med smörgräddsås samt dillkokt potatis

  • Vegetariskt
    • 245 Rödbetsbiffar

      med kapris emulsion & bönragu

    • 245 Bakad marinerad blomkål

      med oumph samt tomat & hasselnötsvinegrette

    • 245 Cannelloni med svampfylling

      Smaksatt med tryffel serveras med säsongens gröna & hyvlad parmesan

  • Veganskt
    • Grönsaksspett

      med serverad med tomat- & basilikasås halv samt en halv bakad potatis

    • 245 Vegansk "Wellington"

      Filodegsinbakad portabello med Belugalinser, rödbeta, lök serverad med timjan & vitlöksrostad färskpotatis samt en portvinssky

Efterrätt

  • 145
    Chokladtårta

    med säsongens frukt/bär samt vaniljgrädde

  • 115
    Citrus cheesecake

    med rårörda bär

  • 145
    Chokladterrinne

    med pärongelé och vaniljvisp

  • 135
    Äppeldessert

    med kardemummasmulor och calvadoscreme

  • 115
    Vaniljpanacotta

    med säsongens bär samt mandelflarn

  • 135
    Vegansk chokladbakelse

    med vispad grädde och säsongens bär

  • 125
    Vegansk vaniljpannacotta

    med säsongens bär samt Majsans hemma gjorda veganska mandelflarn

(Utbudet kan variera beroende på tillgång)

Bufféer

En av våra största specialiteter är bufféer. Vi har bufféer för alla smaker och tillställningar.
Vi arbetar med råvaror efter säsong, vilket gör att vi kan hålla hög kvalité till rimliga priser.
Hittar du inte någon buffé som passar så komponerar vi gärna en speciell buffé utefter dina önskemål.

Bufféer från 395-595kr

Minimum 10 pers/buffé

Studentbuffé

  • Kallt

    Ricottacrème med kronärtskocka samt färsk oregano

    Örtrisoni blandad med soltorkade tomater & ruccola

    Saltbakade betor med honungsvinegrett, toppas med valnötter och Chevré

    Svensk pesto gjord solrosfrön, basilika och västerbottenost

    Gremolatabakad laxfilé med picklad rödlök & citronzest

    Bakad fläskfilé som eftermarineras i kapris, färska örter & citron

    Surdegsbaguetter med vispat brynt smör

  • Varmt

    Parmesan gratinerade Blåmusslor

    Kycklingspett med friterad grönkål och torkade svarta oliver

  • 295 kr/pers

    Nybakad surdegsbaguette med vispat smör

    Ugnsbakad laxfile med ägg och sparris
    , örtdressing

    Bulgursallad med persilja grillade grönsaker

    Paj med västerbottenost

  • 395 kr/pers

    Nybakad surdegsbaguette med vispat smör

    Säsongens grönsallad med örtdressing

    Färskpotatisallad med säsongens primörer

    Kallskuren kycklingfile med grillade tomater strösslad med parmesan

    Paj med spenat och fetaost

Från världens alla hörn

  • Italiensk buffe

    Citron och timjanmarinerad kronärtskocka

    Parmalindad kyckling

    Blomkålspaj med spenat och parmesanost

    2 sorters charkuterier med tillbehör

    Lantlig potatissallad med säsongens grönsaker

    Mozzarella caprese

    Tapenad

    Levainbröd

  • Buffé Toscana

    Marinerad pastasallad med basilika, parmesan och rostade plommantomater

    Ruccola och spenatsallad med bönor och picklad rödlök

    Marinerad fläkfile med krämig kapristapenad

    Mozzarellapaj med lax och pinjenötter

    Ostfat med brie och Kvibille gräddädel samt druvor och frukt

    Italienska charkuterier, 2 sorter, serveras med marinerade oliver och kronärtskocka

    Parmaskinka med melon

    Tapenade

    Hembakat bröd

  • Indisk buffé

    Tandooribakad lax med morotsraita

    Chaatsallad med rostade
    cashewnötter,mango och kikärtor

    Samosa med mangochutneysås

    Kycklingfilé bakad i garam masalayoghurt

    Ugnsbakad blomkål med gurkmeja

    Pärlcouscous med soyabönor, babyspenat och fänkål

    Krämig potatissallad med tikka masalsås

    Naanbröd

  • Texas Buffé

    Spareribs med salsasås

    Paj med rostad majs och grillad paprika

    Buffalo drumsticks med coleslaw

    Pulled pork med avokadoyoghurt

    Rödlök och mangosallad med cajunvinegrett

    Rostad Idahopotatis med lime och chilimajonnäs

    Frijoles (bönröra)

    Tortillabröd

  • Mexbuffé

    Tacobakad kycklingfilé

    Rostad kronärtskocka och paprika med limeyoghurt

    Chorizo med potatissallad och svarta bönor

    Cajunkryddad biff med guacamole på gröna ärtor

    Quinoasallad med salsa verde

    Rostad tomat och bönsallad

    Tortilla chips med örtkryddig dipp

    Tortillabröd

  • Asiatisk buffé

    Nudelsallad med skogssvamp och ananas

    Mirinmarinerad lax med japansk rättikssallad

    Kokos och chilimarinerade räkor

    Kyckling med citron och koriander täcke samt vietnamesisk sallad

    Krispig biffsallad

    Filorullar med edamamebönor och shiitakesvamp

    Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Säsongsbufféer

  • Sommar

    Gravad citronpeppar lax med dillcreme

    Färskpotatissallad med rött äpple, pepparrot, rädisa, salladslök

    Västerbottenpaj med vispad smetana samt finhackad rödlök

    Kattegattceviche med räkor, ägg, kapris och dill

    Ugnsbakad kycklingfilé med doft av gotländsk ramslök

    Napolitansk sallad med rödbeta, getost, honung och rostade pinjenötter

    Ost med kex och druvor samt persikomarmelad

    Färksostcreme

    Grant Rustique bröd

  • Vinter - Kött

    Kallskuren rostbiff toppad med picklad rödlök och rostad lök

    Krämig potatissallad med cremefraiche och kapris

    Västerbottenpaj toppad med laxröra

    Jungfrusalladsbladsallad

    Nybakad surdegsbaguette och mörkt hembakat bröd vispat smör

  • Vinter - fisk

    Ugnsbakad laxfile med grillad citron och ägg och sparris

    Färskpotatissallad med säsongens primörer

    Örtdressing med örter från trädgården

    Paj med spenat och fetaost

    Grönkålsallad med rostade solrosfrön och riven morot

    Nybakad surdegsbaguette och mörkt hembakat bröd vispat smör

  • Vinterbuffé

    Örtmarinerad lammytterfilé med rödvinssky

    Shizobakad lax med ingefärscreme

    Vitlöksrostad potatis med vintergrönt

    Västerbottenpaj

    Sallad på rostad pumpa, rödlök och chevreost

    Rotfruktsgratäng – varm

    Lantbröd och smör

  • Vårbuffé

    Varmrökt laxfilé med örtdressing och grillad citron

    Klar potatissallad med olivolja samt säsongens primörer och färska örter

    Ceasarkyckling på fat

    Romasallad med riven parmesan och grillade cocktailtomater

    Chevice på räkor, mango, avokado och chili

    Tomat och mozzarellasallad med färsk basilika

    Spenat och fetaostpaj

    Färskostcreme

    Hembakat mörkt bröd

    Surdegs levain

Vegobuffé

  • Vegobuffé

    Bulgursallad med spenat, apelsin och granatäpple

    Saltbakad primörer med rostade solroskärnor

    Fetaostsallad med mynta och vattenmelon

    Bönsalsa med vitlök och chili

    Mini pizza med mozzarella, basilika och rödlök

    Quesadilla med rostad majs och paprika samt jalapeno

    Avokadocreme

    Levain och Philadelphia spread

(Utbudet kan variera beroende på tillgång)

Barnmeny

upp till 12 år

Förrätt

75 kr upp till 8 år
95 kr upp till 12 år

  • Tunnbrödrulle med Philadelphia och skinka
  • Toast med ost och skinka
  • Grönsaksstavar med dipp

Varmrätt

125 kr/barn upp till 8 år
155 kr barn upp till 12 år

  • Köttbullar med kokt potatis serveras med gräddsås och lingonsylt
  • Pannkakor med grädde och sylt
  • Chicken nuggets med stekt potatis och ketchup

Efterrätt

85 kr/barn

  • Vaniljglass med fruktsallad
  • Vaniljglass med banan och chokladsås och karamellströssel

(Utbudet kan variera beroende på tillgång)

STORA HENRIKSVIK LOGO

Följ oss

Öppettider

  1. tor - sön